Monday, November 02, 2009

کرزی و عبدالله هر دو معامله شدند!


به گزارش بخش سیاسی شبکه اطلاع رسانی افغانستان
داکتر عبدالله عبدالله تنها رقیب کرزی در دور دوم انتخابات که قرار بود در شانزدهم عقرب برگزار شود، صبح امروز یکشنبه دهم عقرب در یک گردهمایی در جمع طرفدارانش اعلام کرد که از شرکت در انتخابات خودداری می کند.

براساس این گزارش، با وجود اینکه عبدالله ، علت شرکت نکردنش را در دور دوم ، به تفاهم نرسیدنش با کرزی بیان کرده است ولی کارشناسان مسائل سیاسی معتقدند، که واقعیت امر مطمئنا چیز دیگری می باشد.

از ابتدا مشخص بود خواسته های داکتر عبدالله وجه قانونی و مشروع ندارد و نظر حامد کرزی در اولین عکس العملش در برابر آن منفی بود . پس واضح بود که عبدالله عبدالله خواسته و منظور دیگری از طرح چنین پیشنهادهایی را داشته است.

پس از اعلام نظر نهایی عبدالله مبنی بر شرکت نکردن در دور دوم ، سه نظریه در مورد برگزاری دور دوم وجود دارد. اول اینکه حامد کرزی رئیس جمهور فعلی واقعا قصد برگزاری دور دوم را دارد و عبدالله به دلیل اطمینان از شکستش در انتخابات، به بهانه ای قصد شرکت نکردن در انتخابات دور دوم را دارد.

دومین احتمال اینکه عبدالله عبدالله واقعا قصد احترام به آراء مردم را داشته و خواستار آن است که در دور دوم تقلب صورت نگیرد اما حامد کرزی با زمینه سازی سیاسی خواستار عدم برگزاری دور دوم انتخابات می باشد که عبدالله تحت فشارهای سیاسی کناره گیری نموده است.

اما احتمال سوم آن نظریه ای است که طی هفته گذشته از سوی شبکه اطلاع رسانی افغانستان، پیش بینی شده بود. کرزی و عبدالله هر دو مورد معامله سیاسی قرار گرفتند.
براساس این نظریه هر دو کاندیدان ، مردم کشور و آراء آنان را به خواسته های شخصی خود ترجیح داده و با فروختن خودشان به کشورهای خارجی ، ناامیدی و یاس را در بین مردم ترویج داده تا دموکراسی دیگر در افغانستان معنایی نداشته باشد.

کناره گیری عبدالله عبدالله از دور دوم، خارجی ها را به تمام مقاصدشان می رساند. چرا که قبل از این انصراف، زمزمه هایی مبنی بر تشکیل لویه جرگه از سوی بعضی مهره های آمریکایی از جمله وحید الله وحید و زلمی خلیل زاد مطرح شده بود.

آگاهان مسائل سیاسی شبکه اطلاع رسانی افغانستان بر این باورند که آمریکایی به این قضیه پی برده اند که حامد کرزی شخص مورد نظر آنان در مورد اهدافشان در افغانستان نمی باشد از سوی دیگر عبدالله نیز امتحان ناموفق خود را در این زمینه داده است ، لذا باید شخصی سومی جایگزین این افراد گردد.

طی ماههای اخیر آمریکایی ها تمام تلاش خود را کردند تا در این فرصت کم، مهره مناسبی را جایگزین کرزی نمایند که با القاب مختلف ، افرادی را وارد بازی سیاسی انتخابات کردند که بر خلاف خواسته آنان کرزی و عبدالله از مابقی رقبا پیشی گرفتند.

براین اساس خارجی ها تصمیم معامله با این دو رقیب مطرح را مورد بررسی قرار دادند. هنوز معلوم نیست که عبدالله و کرزی با چه خواسته هایی حاضر به انجام این معامله شده اند . معامله ای که براساس آن عبدالله از دور دوم کناره گیری نموده و کرزی تن به تشکیل لویه جرگه دهد.

زیرا در قانون انتخابات آمده است که در صورتی که هیچ کدام از کاندیدان 50+1 فیصد رای را به دست نیاورد، دو کاندیدی که بیشترین رای را به دست آورده به دور بعد می روند. اما هیچ تبصره ای وجود ندارد که در صورتی که یک کاندید انصراف دهد آیا رئیس جمهور قبلی مشروعیت دارد یا خیر؟ و یا باید چه کاری انجام گیرد؟

در این صورت خارجی ها توانسته اند با کنار زدن این دو نامزد با یک بازی و معامله سیاسی، لویه جرگه را تشکیل داده و با کنار زدن همه قوانینی که طی این هشت سال به تصویب رسیده است، شخص مورد نظر خود را به قدرت برسانند.

بر همگان واضح است زمانی که لویه جرگه برگزار می شود، به این معناست که قوانین موجود کارآیی لازم را نداشته و باید تغییر کند . با این عمل خارجی ها هم به مقصود خود در زمینه به قدرت رساندن شخص ذی نفع شان به عنوان رئیس جمهور جدید افغانستان، می رسند و هم قوانین جدیدی وضع خواهد شد که طی آن همه منافع خارجی ها مد نظر گرفته شود.

Afghanpaper

اميدوار هستم كه استفاده از مواد منتشره با ذكر آدرس سايت همراه باشد . تشكر